Hoppa till innehåll

ORKESTER CHESTY MORGAN

Orkesterns verksamhet är en blandning av fullödiga produktioner med dansare, gäster och produktionsrepetitioner. 7-11-manna orkester. Och enstaka konserter i ett enklare format och med färre musiker

Året 1987 hade Maya och hennes vännina Erika (nu avliden) en idé om en akustisk orkester med en primadonna som skulle vara en blandning av Zizi Jeanmaire (den franska dansösen och Paris stora stjärna) och någon som hämtad från Hollywoods glamourdagar och Operaprimadonnan assoluta Maria Callas.

Men repertoaren skulle vara den som spelats av Europas kringresande orkestrar, populära melodier framförda på de instrument man har tillgång till och på det sätt man känner för, men alltid i sina finaste kostymer. Chesty Morgan har idag blivit orkestern som med en salig blandning musiker klasiska, rock och pop, folkmusiker mm, och Maya, spelar en väldigt blandad repertoar, känd och okänd, ofta i hejdlösa arrangemang. Med en hel del internationella standards så som Otji tjornie, El choclo, L’accordoniste, Que deus me perdeo, Der windt, etc. och lite Mozart o Bellini.

I Orkester Chesty Morgan gör Maya interpretationer från den legendariska peruanska sångerskan Yma Sumac.

Erikas beskrivning av orkestern:

”Brasilianskt Bombnedslag, Sval Savoy eftermiddag, Rårysk Rövarromantik, Frustrerade Fransmäns foxdrott, Tango för Transatlantiska vilddjur, Verdi i världen, Kvinnan framför allt, Herrarnas håltimme, Damernas tjuv, Drömmande Desperados, Stockhoplms Slum och en Hissnande Helafton.