Hoppa till innehåll

MAYA DE VESQUE

Från Piaf konsert Foto: Tina Laine

Maya de Vesque är koloratursopran med bred förankring i den europeiska klassiska musiken. Med stor närvaro och scenisk utstrålning charmar hon sin publik vid såväl operahus och teatrar som vid kabaréscener och privata arrangemang.  Hon sjunger italienska operaarior och ur Edith Piafs eller Ulla Billquists repertoarer med samma passion. Och hon blandar gärna.

Repertoaren inkluderar italienska, franska och tyska operaroller, arior, kammarmusik, klassiska sånger, romanser, argentinsk och finsk tango och fado, men även exotica (Yma Sumac), kyrkomusik samt samt jul- och nyårskonserter.

Bland operarollerna märks: Frascita i ”Carmen” av Bizet, Despina i ”Cosi fan tutte” av Mozart, Zerlina och Elvira i ”Don Giovanni” av Mozart, Musetta i ”La Boheme” av Puccini, Rosalinda och Adele i ”Läderlappen” av Strauss, samt Violetta I ”La Traviata” av Verdi.

Maya är känd som sångerska, primadonna och en av grundarna av orkestern Chesty Morgan, där hon rör sig obehindrat mellan oktaver och genrer i sin omfattande repertoar. Hon är även en av grundarna av rockoperagruppen defiXions, med egenkomponerad musik inom rock, new wave, punk och opera på programmet.